Трагедија во Египет

Тренер почина откако неговата екипа дала гол! (ВИДЕО)

Египетскиот тренер Адхам ел Селхедар почина за време на натпревар откако доживеал срцев удар додека се радувал за дадениот гол на неговата екипа. 

Трагичниот момент се случил за време на мечот од втората лига меѓу Ал Магд и Ал Зарка. 
 
Тимот на Тренерот Ел Селхедар дал гол во последните моменти од мечот, а тој радувајќи добил срцев удар и починал. Медицинскиот тим веднаш интервенирал, но не успеале да го спасат.
 

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе