Трагедија во Хрватска, почина 24-годишен фудбалер на сред натпревар

Фудбалерот на НК Оток, Дејан Оршуш починал за време на натпреварот против Раднички во втората општинска лига во Хрватска. 

24-годишниот фудбалер починал од срцев удар, колабрирал во текот на мечот, веднаш бил префрлен во болницата во Чаковец, но докторите само констатирале смрт.
 
Дејан Оршуш зад себе оставил бремена сопруга.

[Posljednji pozdrav] našem uvijek vedrom i nasmijanom Dejanu, hvala ti za sve lijepe zajedničke trenutke koje si proveo...

Posted by Nk "Otok" Otok on Monday, 12 April 2021

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе