Премиерлига

Тотнем потврди, имаат еден позитивен на коронавирус

Тотнем потврди дека имаат еден позитивен на Ковид-19 во петтата рунда на тестирање во Премиерлигата.

Клубот не соопштува за кој се работи и дали тоа е фудбалер или член на техничкиот персонал.

„Бевме информирани од Премиерлигата дека имаме еден позитивен тест на Ковид-19 по последното тестирање во нашиот тренинг центар. Поради медицинската доверливост, името на индивидуата нема да биде октирено. Тој е асимптоматичен и ќе оди во самоизолација седум дена со цел да се запази протоколот на Премиерлигата пред да се направат дополнителни тестирања“, стои во соопштението на Тотнем.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе