На шест дена пред финалето од Лига Купот

Тотнем му даде отказ на Мурињо!

Тотнем утринава го отпушти Жозе Мурињо, клубот не му дозволи ниту да го одигра финалето од Лига Купот во кое имаше шанси да им донесе трофеј кој толку го посакуваат. 

Се очекуваше дека Мурињо ќе добие отказ од раководството на Тотнем, но неочекувано е што тој доаѓа пред финалето од Карабао Купот.
 
Отказот доаѓа и веднаш по објавата на учеството на Тотнем во Суперлигата, па не се исклучува можноста за некаква поврзаност со став на Мурињо за неа.
 
Тотнем е првиот клуб во кариерата на Мурињо со кој не успеа да освои трофеј.
 

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе