Паднал договор

Тотнем конечно најде наследник на Мурињо

Неколку извори од Англија пренесуваат дека Пауло Фонсека и Тотнем начелно се договориле, Португалецот ќе се обврзе кон „спарси" на две години со опција за уште една додатна.

Заврши потрагата на Тотнем за нов тренер, Пауло Фонсека ќе треба да го наследи Жозе Мурињо. 

Попладнево неколку извори од Англија пренесуваат дека Пауло Фонсека и Тотнем начелно се договориле, Португалецот ќе стави потпис на соработка од две години и опција за уште една додатна. 

Се очекува во скоро време да пристигне и официјална потврда.

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе