„Спарси“ реализираа два од трите трансфери за кои се шпекулираше

Тотнем го купи Сесењон и го позајми Ло Селсо со зделка која ретко се гледа

Тотнем по истекот на преодниот рокот во Англија потврди два трансфери, „спарси" го купија Рајан Сесењон од Фулам и го позајмица Џовани Ло Селсо од Бетис.

Тотнем реализираше два од трите најавени трансфери за последниот ден од преодниот рок. „Спарси“ извисија за Пауло Дибала но го купија Рајан Сесењон од Фулам и Џовани Ло Селсо од Бетис.

За медиумите интересен е начинот на кој Аргентинецот заврши во Северен Лондон, зделката каква што направија Бетис и Тотнем ретко се гледа.

„Спарси“ ќе платат 16 милиони евра за позајмицата, плус уште додатни 4 милиони евра во зависност од перформансите на играчот и успесите кои ќе бидат забележани.

Тотнем исто така ќе има и опција, која ќе стане обврзувачка во случај на пласман во Лигата на шампионите, за 41 милиони евра да го направи трансферот перманентен, но оваа сума е доволна само за 80% од играчот.

За останатите 20% ќе треба да се платат уште серија бонуси од десетина милиони евра, кои доколку не се исполнат, Бетис ќе го задржи процентот од сопственоста на фудбалерот од средниот ред.

Граѓаните и општата јавност исто така се важен штит за укажувачите.

повеќе

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе