Ниту Прилеп, ниту Скопје

Тиквеш и Воска ќе играат во Струмица

Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) потврди дека е донесена одлука мечот меѓу Тиквеш и Воска да се игра во Струмица на стадионот „Младост“. 

Првичната локација за мечот беше Прилеп, но неколку часа по ждрепката од ФФМ стигна известување дека дуелот ќе се игра во Скопје по што следуваше реакција од Тиквеш кој се закани дека нема да го игра баражот бидејќи смета дека промената е направена под притисок.
 
Сега ФФМ излезе со соопштение за нова локација, мечот ќе се игра на стадионот „Младост“ во Струмица.
 
Во продолжение ви го пренесуваме соопштението во целост:
 
„Бараж натпреварот за Прва МФЛ меѓу екипите на Тиквеш и Воска ќе се одигра на 22. мај во 17:00 часот на стадионот „Младост“ во Струмица. 
 
На зеднички состанок на Комисијата за безбедност и Комисијата за натпреварување во рамки на ФФМ во соработка со Министерството за внатрешни работи (МВР) беше донесена одлуката за одредување на стадионот за одигрување на натпреварот.  
 
ФФМ преку Комисијата за безбедност испрати допис до МВР со барање информации во делот на преземање на безбедносни мерки за се одигра во најдобар ред бараж мечот Тиквеш - Воска и Комисијата за натпреварување ќе постапи согласно добиените информации. 
 
Како Фудбалска федерација на Македонија упатуваме благодарност до Министерството за внатрешни работи за конструктивната соработка како што била и досега. 
 
Веруваме дека со применување на прописите и почитувањето на превентивните мерки од надлежните институции и тела се гарантира вистински фудбалски спектакл. 
 
Фудбалската федерација на Македонија ќе направи сѐ што е во надлежност на федерацијата, двата бараж натпревари да се одиграат во спортска, фер и коректна атмосфера. 
 
Нѐ радува тоа што интересот на публиката за овие натпревари е огромен. Тоа потврдува дека сме на вистинскиот пат. 
 
Фудбалот победува“.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе