Манчестер јунајтед

Тен Хаг: Заминување на Роналдо? Тој е во моите планови за следната сезона

Тренерот на Манчестер јунајтед, Ерик тен Хаг вели дека Кристијано Роналдо е во неговите планови за следната сезона и тој нема да биде продаден. 

Роналдо се уште не се појавил на подготовките на Манчестер јунајтед, официјално поради семејни причини, а неофицијално дека сака да си оди.
 
Силни се гласините кои велат дека Роналдо го известил клубот дека сака да си замине од Манчестер јунајтед, но Тен Хаг не знае ништо за тоа.
 
„Кристијано Роналдо не е на продажба, тој е во нашите планови, не е со нас поради семејни проблеми“, вели Тен Хаг.
 
„Роналдо е во нашите планови за новата сезона, среќен сум што ќе работам со него“.
 
„Пред овие проблеми да излезат, зборував со него, имавме добар разговор. Тој не ми кажа дека сака да си оди, тоа го прочитав од весници. Сакаме заедно да имаме успех“.

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе