Серија А

Таре: Ќе биде катастрофа ако се прекине Серија А, мора да продолжиме во чест на жртвите

Директорот на Лацио, Игли Таре вели дека сезоната во Серија А мора да продолжи, во спротивно ќе биде вистинска катастрофа за клубовите. 

Се уште е неизвесно дали воопшто ќе заврши сезоната во Италија. Оптимизам влеваат последните статистики кои велат дека бројот на новозаразени лица во оваа земја полека се намалува.
 
Игли Таре вели дека сезоната треба да се доигра во чест на луѓето кои го загубија животот од коронавирусот.
 
„Сезонава мора да биде комплетирана. Првенството мора да продолжи за почит на жртвите и сите фанови“, вели Игли Таре.
 
„Се уште не е дојдено време да се прогласи откажување. Бројот на новозаразени лица се намалува и не би било фер да прогласиме откажување сега“.
 
„За италијанскиот фудбал би било катастрофа да запреме тука“.
 
„Со сета сила ќе се бореме тоа да не се случи. Италијанскиот фудбал покрива 75% од финансиите на клубовите преку нивниот буџет од ТВ правата, доколку овие средства не легнат на нивните сметки, ќе дојде до колапс“.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе