Лига на нации

Свирежи за бугарската химна и бугарските фудбалери (ВИДЕО)

Атмосферата на Арената „Тодор Проески“ во Скопје не беше најгостопримлива за бугарската фудбалска репрезентација, од трибините се слушаа силни свирежи при интонирањето на химната на Бугарија. 

Емоциите на навивачите кон источниот сосед беа поголеми од апелите на селекторот и нашите фудбалери за фер и коректна атмосфера.
 
Бугарските фудбалери добија свирежи кога излегоа да се загреваат, нивната химна беше исвиркана, а чести беа извиците „Бугари-Татари“.
 

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе