ОХРИДСКИ МАРАТОН

Стуџински од Германија победник на Охридскиот маратон, Поп Ацев втор

Германецот Александар Стуџински е победник на 31. Охридски маратон кој се одржа денес, втор целта ја мина нашиот Евгениј Поп Ацев. 

Денеска во Охрид по 31. пат се одржа традиционалниот маратон на кој победи германскиот пливач, Александар Стуџински.
 
Стуџински со време од 5:15,145 ја мина делницата од 30 километри од Свети Наум до градското пристаниште во Охрид.
 
Втор низ целта мина македонскиот пливач Евгениј Поп Ацев, а трет Гиљермо Бертола од Аргентина.
 
Во женска конкуренција победи Барбара Позобон од Италија.

Eве ние ве сакаме, ве каниме да ни се придружите, ама за тоа ќе морате да се откажете од најсветото, од вашето „јас“ !?

повеќе

Доколку Нимиц нè разочара, Владата ќе биде исправена пред тешка дилема дали да стави помалку поволен предлог на референдум или да чека поповолен за да ги максимизира шансите референдумот да успее, но притоа и да ризикува губење на моментумот.

повеќе

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе