Билетите ќе бидат пуштени во продажба на почетокот од мај

Стигна официјална потврда од УЕФА, Македонија на ЕП ќе игра пред публика

УЕФА денеска потврди дека осум од 12 градови дале гаранции дека Европското првенство на нивните стадиони ќе се одржи со минимум 25 проценти публика, меѓу нив се Букурешт и Амстердам каде ќе игра нашата репрезентација. 

Претходно Романија и Холандија потврдија дека Букурешт и Амстердам ќе имаат публика, а сега таа информација официјално ја потврди и УЕФА.
 
Конкретно за Букурешт и Амстердам, УЕФА информира дека тие градови потврдиле дека ќе можат да дозволат публика од 25 до 33 проценти од капацитетот на стадионите со можност до крајот на месецот да пријават и поголем капацитет во зависност од ситуацијата со пандемијата од коронавирус.
 
Четирите градови кои немаат дадено гаранции за прсуство на публика се Минхен, Рим, Билбао и Даблин. УЕФА им дала рок тоа да го направат до 19. април.
 
Билетите ќе бидат пуштени во продажба на почетокот од мај.

Алчноста за максимизирање на површината на градење ја помина „црвената линија“. Градот полека ја сече гранката на која седи.

повеќе

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе