Квалификации за СП 2022

Стефан Ристовски им се извинувал на Романците за лошиот терен

Капитенот на македонската фудбалска репрезентација, Стефан Ристовски им се извинил на Романците за лошиот терен на Арената „Тодор Проески“. 

Теренот на Арената „Тодор Проески“ за мечот меѓу Македонија и Романија беше во катастрофална состојба. 
 
Замерки имаа и Романците кога тренираа на него, а еден од најдобрите нивни играчи, Николае Станчиу потврди дека добиле извинување од Стефан Ристовски.
 
„Капитенот на Македоднија пред натпреварот ми се извини за лошиот терен. Навистина тој беше во очајна состојба. Не знам како Македонците играат на тој терен во борба за бодови за пласман на СП“, изјави Станчиу.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе