Стефан Ашковски доби удар како Зидан (ВИДЕО)

Македонскиот фудбалски репрезентативец, Стефан Ашковски беше жртва на неспортски старт од противнички фудбалер кој веднаш заработи исклучување. 

Тимот на Ашковски, Сепси гостуваше кај Крајова во полуфинале од романскиот клуб. По еден дуел крај аут линијата, домшниот фудбалер Банку го удри Ашковски со глава во гради, многу слично на дуелот од 2006 меѓу Матераци и Зидан.  Банку потоа го гаѓаше Ашковски и со топка во глава, па доби исклучување.
 
 

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе