Започнува нова авантура

Спировски две години во Хапоел Тел Авив, Македонецот ќе има плата од 150.000 евра по сезона

Стефан Споровски утрово ги поминал редовните лекарски прегледи со Хапоел Тел Авив и ставил потпис на двегодишен договор, ова попладнево го пренесоа медиумите од Израел.

Стефан Спировски става крај на авантурата во Ференцварош и кариерата ќе ја продолжи во Израел, репрезентативецот на Македонија од денеска е нов член на Хапоел Тел Авив.

Како што пренесуваат медиумите, фудбалерот од средниот ред утрово ги поминал редовните лекарски прегледи и со раководството на клубот си подал рака за двегодишен договор.

Одредени извештаи велат дека Стефан Спировски ќе заработува 150.000 евра годишно плус бонуси, но има и стории кои велат дека неговата плата ќе биде 160.000 евра, а тој добил и премија од 20.000 евра за потпис на документите.

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе