ЕВРО 2020

Спинацола ја скина ахиловата тетива, го очекува долга пауза, соиграчите во авионот пееја за него (ВИДЕО)

Леонардо Спинацола ја скина ахиловата тетива, повреда која веројатно му ја заврши престојната сезона пред таа да почне. 

Спинацола беше еден од најадобрите играчи на ЕП, но синоќа заработи тешка повреда, во солзи на носилки беше изнесен од теренот.
 
Инфомрациите велат дека ја скинал ахиловата тетива, тоа е повреда за која некои паузираат и до 12 месеци, има примери на враќање и по шест месеци, но тие се ретки.
 
Голема е веројатноста следната сезона за него да е завршена, Мурињо загуби голем фудбалер, а повредата се случи на денот кога тој пристигна во Рим.
 
Фудбалерите од италијанскта репрезентнација во авионот пееја песни за Спинацола. Сите му посакуваат брзо опоравување и да се врати посилен од било кога.

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе