Ги чинел „ѓаволите“ речиси 219 милиони фунти

Сол на раната, Манчестер јунајтед кај нема да добие ништо па уште и ќе му исплати бонус на Погба

Според пишувањата на Дејли Мејл, Манчестер јунајтед ќе треба да му исплати бонус за лојалност на Пол Погба во износ од 3,78 милиони фунти (околу 4,4 милиони евра) кога Французинот ќе си замине на крајот од месецот.

„Ѓаволите“ синоќа соопштија дека Пол Погба ќе го напушти Олд Трафорд кога ќе заврши неговиот договор на 30. јуни.

Очекувањата беа големи кога Французинот се врати пред 5 години, но Манчестер јунајтед малку виде од играчот кој во Јувентус се промовираше во еден од најдобрите фудбалери во средниот ред.

Како што пишува Дејли Мејл, сол на раната е бонусот кој треба наскоро да му биде исплатен на Пол Погба. Манчестер јунајтед не само што нема да добие ништо од заминувањето на Пол Погба, ќе треба да му исплати 3,78 милиони фунти (околу 4,4 милиони евра) за лојалност кога тој ќе го напушти клубот.

Весникот исто така пресмета дека Пол Погба го чинел Манчестер јунајтед речиси 219 милиони фунти (околу 256 милиони евра) кога ќе се собере обесштетувањето кое му го платија на Јувентус, провизијата за Мино Рајола и платата плус најразличните бонуси од изминативе пет години.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе