Следната година ќе има турнир во главниот град на Македонија

Скопје ќе биде домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

На почетокот од јуни на арената „Тодор Проески" ќе се игра Светско фудбалско првенство на непризнаени земји, потврди КОНИФА.

Конфедерацијата на независните фудбалски асоциации (КОНИФА) која ја сочинуваат територии кои не се признаени ниту од Обединетите нации ниту од ФИФА, објави дека Скопје ќе биде домаќин на нивно фудбалско првенство. Натпреварувањето ќе се одржи од 30 мај до 7 јуни.

„КОНИФА со возбуденост може да објави дека Светскиот фудбалски куп 2020 година ќе се игра во Скопје, Република Северна Македонија. Турнирот ќе се одржи од 30 мај до 7 јуни 2020 година. Не можеме да дочекаме да ги пречекаме сите во прекрасната земја Македонија!“, стои во соопштението на КОНИФА.

Во јануари ќе биде извршена ждрепката, тогаш ќе бидат познати учесничките. Земји кои би можеле да учествуваат на овој турнир се некои како Јужна Осерија, Тибет, Западна Захара, Хаваи...

Оваа администрација нема намера Скопје во догледна иднина да стане одржлив зелен град и тоа е јасно одразено во буџетот за 2020 година.

повеќе

Излегува дека само Македонците на овој свет се должни пред сè да се грижат за правата на сите други луѓе и на крајот да размислуваат (но само да размислуваат) за себе.

повеќе