ФИФА ранг листа

Скок од едно место за Македонија на најновата ФИФА ранг листа

Македонија напредуваше за една позиција на последната ФИФА ранг листа, нашата репрезентација сега е на 65. место. 

Во изминатиот период Македонија одигра три натпревари, го победивме Косово и одигравме нерешено против Естонија и Грузија. Со таквиот учинок напредувавме за една позиција на ФИФА ранг листата.
 
Нашиот следен противник, Грузија против која го играме најзначајниот меч во нашата историја, се наоѓа на 86. позиција на листата, 21 место зад нас.
 
На врвот и понатаму е Белгија, а во топ десет се уште и селекциите на Франција, Бразил, Англија, Португалија, Шпанија, Уругвај, Аргентина, Хрватска и Колумбија.
 

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе

Во Македонија моментално има стотици активни стечајни постапки, некои од нив се водат повеќе од 10, па дури 20 години.

повеќе