ФИФА ранг листа

Скок од едно место за Македонија на најновата ФИФА ранг листа

Македонија напредуваше за една позиција на последната ФИФА ранг листа, нашата репрезентација сега е на 65. место. 

Во изминатиот период Македонија одигра три натпревари, го победивме Косово и одигравме нерешено против Естонија и Грузија. Со таквиот учинок напредувавме за една позиција на ФИФА ранг листата.
 
Нашиот следен противник, Грузија против која го играме најзначајниот меч во нашата историја, се наоѓа на 86. позиција на листата, 21 место зад нас.
 
На врвот и понатаму е Белгија, а во топ десет се уште и селекциите на Франција, Бразил, Англија, Португалија, Шпанија, Уругвај, Аргентина, Хрватска и Колумбија.
 

СКСМ - комора на иднината, САП системите - иднина на македонскиот бизнис.

повеќе

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе