ФИФА ранг листа

Скок од две места за Македонија на најновата ФИФА ранг листа

Добрите резултати на последните два квалификациски меча и донесоа напредок од две позиции на Македонија на последната ФИФА ранг листа.

Македонија напредуваше на новата ФИФА ранг листа, а причина за тоа се ремито со Израел и победата против Летонија. Сега се наоѓаме на 69. место на табелата.
 
Од селекциите во нашата група Полска е најдобро рангирана, на 22. место. Австрија е пет позиции послаба, 27., следува Словенија која е на 58. позиција со скок од пет места, Израел е 86, а Летонија е на 139. место.
 
Белгија и понатаму е лидер, а меѓу најдобрите десет селекции се и Франција, Бразил, Англија, Португалија, Уругвај, Шпанија, Хрватска, Колумбија и Аргентина.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе