Добри вести од Болоња

Синиша Михајловиќ е во многу добра состојба

Од болницата во која престојува Синиша Михајловиќ велат дека српскиот стратег е во многу добра состојба.

Михајловиќ има леукемија, помина прва фаза на хемотерапија но и покрај тоа ја водеше Болоња од клупата на мечевите против Верона и СПАЛ.
 
Тој сега ќе ја почне втората фаза на хемотерапија, и информациите велат дека нема да патува на гостувањето кај Бреша следниото викенд. Но од болницата во која се лекува велат дека тој е во многу добра клиничка состојба.
 
„Клиничката состојба на пациентот е многу добра. Тестовите кои ги направивме покажаа задоволителни резултати од првиот циклус на хемотерапија“, стои во соопштението на болницата.

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе