Конференциска лига

Шкупи, Струга и Силекс ги добија противниците за Конференциската лига

Македонските претставнци во новата новоформрираната Конференциска лига, денеска ги добија противниците за првоото коло. 

Шкупи кој ја има улогата на носител, го доби Лапи од Косово. 
 
На Силекс кој како второлигаш ќе ја претставува Македонија во Европа, му се падна Петроклуб од Молдавија.
 
Додека Струга Трим Лум ќе се соочи со Лиепаја од Летонија.
 
Првите натпревари се играат на 8 јули, реваншите се седум дена подоцна.
 
Веќе утре нашите претставници ќе ги дознаат можните противници за второто квалификациско коло од ова натпреварување.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе