Распоред за новата сезона во ПМФЛ

Шампионот Шкендија одбраната на титулата ја почнува од Кавадарци

Денеска беше извлечен распоредот за новата сезона во Првата македонска фудбалска лига.

Шампионот Шкендија кој ја брани титулата во првото коло ќе игра против новиот прволигаш, Тиквеш.

Според тоа како стојат работите во моментов, Шкупи ќе им биде единствениот предизвикувач за трофејот. Тие во првото коло гостуваат кај Брегалница во Штип.

Новата сезона почнува на 8. август со почеток од 17:30 часот.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе