Севиља

Севиља го потврди ангажманот на Марсијал

Ентони Марсијал до крајот на сезоната ќе настапува како позајмен играч на Севиља од Манчестер јунајтед. 

Севиља го потврди своето големо засилување за до крајот на сезоната, Ентони Марсијал е нивниот нов фудбалер.
 
„Севиља и Манчестер јунајтед постигнаа договор со кој Марсијал ќе дојде во нашиот клуб на позајмица до крајот на сезоната“, потврди Севиља.
 
Севиља ќе ја плаќа целата плата на Марсијал за време на позајмицата, но нема опција за комплетно да го откупи.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе