Квалификации за СП 2022

Северна Кореја нема да учествува во квалификациите за СП 2022

Фудбалската федерација на Северна Кореја, ја извести Азиската фудбалска федерација дека го откажува учеството во квалификациите за Светското првенство 2022 во Катар.

Во откажувањето на учеството не е наведена причината, но се претпоставува дека е поради пандемијата на ковид-19. Ионака затворената држава, дополнително се затвора кон остатокот од светот со цел да не ризикува проширување на коронавирусот.

Оваа одлука на Фудбалската федерација на Северна Кореја доаѓа на само месец по одлуката на земјата да го откаже учеството на Олимписките игри во Токио, исто така поради страв од коронавирус.

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе