Серија А ако треба ќе се игра и во август

Претседателот на Фудбалската федерација на Италија, Габриеле Гравина ја отфрла идејата сезоната во Серија А да биде завршена предвреме. 

Ситуацијата со коронавирусот не стивнува, но се очекува состојбата полека да почне да се стабилизира. Сепак никој не може да прогнозира кога комплетно ќе стивне и Италија ќе може нормално да функционира.
 
Преместувањето на Европското првенство и Олимписките игри дава можност сезоната во домашните првенства да се заврши доцна, а тоа ги зголемува шансите регуларно да бидат прогласени шампионите.
 
„Додека можам ќе се борам, не ја губам надежта дека сезоната ќе продолжи. Ќе направам сè за тоа да се случи. Не се предавам лесно“, вели претседателот на Фудбалската федерација на Италија, Габриеле Гравина.
 
„Свесен сум дека се уште е рано да мислиме на датум, но мора да размислуваме позитивно. Ако треба ќе играме и во јули и август“.
 
„Во овој момент нема простор за индивидуални интереси. Утре имаме нов состанок со владата, ќе работиме на серија мерки кои можат да им помогнат на клубовите во оваа кризна ситуација“.

Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува познатата опсервација на Јосеф Сталин: „Една смрт е трагедија; еден милион е статистика “. 

повеќе

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе