По 20.000 евра за секој

Сејдини и членовите на УО на ФФМ си поделиле премија од 300.000 евра за пласманот на ЕП! (ФОТО)

Претседателот на ФФМ и останатите членови на Управниот одбор на федерацијата си поделиле по 20.000 евра за пласманот на Европското првенство. 

Обично за спортски успех премија добиваат спортистите, но во случајот на ФФМ се почастија и оние кои седат на фотелјите.
 
Иако добиваат плата за она што го работат, претседателот Муамед Сејдини и членовите на УО решиле да си поделат 300.000 премија за пласманот на ЕП, по 20.000 за секој.
 
Основна обврска на една фудбалска федерација е да создаде нормални услови за функционирање на националните селекции, па прашање е што направиле повеќе од тоа за да заслужат и премија?
 
Наместо парите да се вложат во подобрување на условите во македонскиот фудбал, ФФМ делеше премии на кој стигне во федерацијата.
 
 

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе