Убави вести од Амстердам

Се разбуди фудбалерот на Ајакс кој речиси три години беше во кома!

Голема вест пристигнува од Амстердам, талентираниот фудбалер на Ајакс, Абделхак Нури се разбуди од кома. 

По две години и девет месеци, фудбалерот на Ајакс, Нури се разбуди од кома.
 
22-годишниот фудбалер колабрираше на теренот во јули 2017 година и оттогаш беше во кома со мали шанси дека ќе се разбуди.
 
Но сега тој е буден, спие, јаде, комуницира со знаци. Сега е дома кај семејството кое се грижи за него.
 
„Тој веќе не е во кома. Но уште лежи и е многу зависен од нас. Свесен е каде, знае дека е со неговото семејство“, потврди неговиот брат за холандските медиуми.
 
Тој се здоби со сериозни и трајни оштетувања на мозокот, на почетокот беше во вегетативна состојба и шансите за закрепнување беа сериозно мали. Па неговото будење некои го нарекоа и чудо.
 

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе