„Опта“ излезе со статистика

Само Меси подобро изведува слободни удари од Барди

„Опта“ извади статистика дека само Меси шутира подобро слободни удари од Енис Барди во моментов во Шпанија.

Синоќа Барди постигна мајсторски гол од слободен удар, против Леванте, а Опта извади интересна статистика.

А таа вели дека откако Барди пристигна во Шпанија, само Меси има дадено повеќе голови од него од слободен удар во сите натпреварувања.

Меси има дури 21 гол од слободен удар во тој период, Барди има седум, трет е Парехо со шест.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе