Инцидент во Калининград

Руски полициски полковник мртов пијан тепал хрватски навивачи

Инцидент се случил во Калининград по мечот меѓу Хратска и Нигерија во кои хрватски навивачи биле нападнати од руски полициски полковник во цивилка, неговите колеги едвај го смириле.

Руските медиуми вината ја бараат во нивниот полициски службеник. Според нив, хрватските навивачи не правиле никакви проблеми, само во доцните часови седеле во кафич од центарот на градот и пиеле.
 
Но Русинот бил расположен за кавга, бил многу пијан и почнал да ги провоцира гостите, а по некое време тргнал да ги тепа по што настанала физичка пресметка која ја прекинале руски полицајци.
 
Агресивниот русин удрил и некој од полицајците па тие со елктрошокери морале да го смират и да му стават лисици. 
 
Му направиле претрес откако го онеспособиле и утврдиле дека човекот е полковник во полиција.

Плукајќи врз музикантите, незнаејќи одработувате за други интереси поведени од разбирливата емотивна нетрпеливост која ја прават криминалците од двете страни.

повеќе

Каков и да биде резултатот од предвидениот референдум за името во септември или во октомври, тој не дава гаранција за обезбедување двотретинско мнозинство во Собранието за промена на Уставот.

повеќе

Тесла преку проектот Варденклиф покажал дека енергетските ресурси се неограничени.

повеќе