Необичен подарок

Руски хокеар доби калашников затоа што беше најдобар играч на натпреварот! (ВИДЕО)

Звучи лудо, но вистина е, хокеарскиот голман Савели Кононов доби пушка АК-47 затоа што беше најзаслужен за победа на својот тим. 

Ижстал Ижевск со 3-2 го победи ривалот Челмет, најголемите заслуги за триумфот ги има голманот Кнонов.
 
Победата толку им значела што голманот доби пушка АК-47. Можеби изгледа бизарно во денешно време, но очигледно дека во Русија и тоа е можно.
 
На Савели Кононов пушката му беше предадена од капитенот на тимот бидејќи од соиграчите бил изгласан за играч на мечот.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе