Сопругата на голманот ја опиша неговата состојба

Рушту го загубил апетитот, кожата и усните почнале да му стануваат сиви, со денови имал треска...

Сопругата на Речбер Рушту, Ишли го опишува тешкиот период низ кој минува славниот турски голман. 

Речбер Рушту ја продолжува борбата со коронавирусот, поранешниот турски голман пред неколку денови беше хоспитализиран во болница со симптоми на коронавирус. Неговата е критична, но сопругата Ишли се надева дека најтешкото поминало.
 
„Последните 72 часа беа многу тешки и се надевам дека отсега ќе биде подобар. Сакам да им се заблагодарам на сите кои се со нас“, вели сопругата Ишли.
 
„Овој вирус е непознат за човечкото тело, раното откривање е многу важно за борбата. Вирусот брзо се развива во градите и создава пневмонија“.
 
„Изминатите 72 часа беа многу критични. Рушту имаше треска со денови. Симптомите не се појавуваа претходно. Наеднаш неговото тело стана слабо, чувствуваше замор, губење на апетитот. Неговата кожа и усните станаа сиви. Дишеше брзо, имаше тешкотии во дишењето, кашлањето не престана. Исто така не зборуваше и имаше нередовен пулс“. 

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе