Португалецот зборуваше за својот голем ривал

Роналдо: Сакам еден ден и Меси да дојде во Италија

Милан силно се поврзуваше со ангажман на Златан Ибрахимовиќ и Сеск Фабрегас, директорот на клубот, Леонардо проговори за ваквите информации во медиумите.

Дел од прашањата кои Роналдо ги доби во интервјуто за италијанскиот весник беа и за неговиот најголем ривал во кариерата, Лионел Меси.

„Што се однесува до Меси можеби јас му недостасувам нему. Јас играв во Англија, Шпанија, Италија, Португалија и за мојот национален тим, додека тој се уште е во Шпанија. Можеби јас сум му повеќе потребен... За мене животот е предизвик, го сакам тоа и сакам да ги правам луѓето среќни“, вели Роналдо.

„Сакам Меси да дојде во Италија еден ден. Се надевам дека ќе ги прифаќа предизвиците како мене, но доколку е среќен таму, го почитувам тоа“.

„Тој е фантастичен играч и добро момче, но мене тука не ми недостасува ништо. Ова е мојот нов живот и среќен сум“.

Во дипломатијата како гранка од јавно политичкиот живот професионалните кадри треба да бидат повеќе застапени од политичките.

повеќе

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе