И покрај годините, Португалецот има високи амбиции

Роналдо сака да игра и на Европското првенство во 2024

Кристијано Роналдо сака и во наредните две години да игра фудбал на највисоко ниво и да биде дел од репрезентацијата на Португалија. 

На Роналдо синоќа му беше доделена наградата за најдобар стрелец во историјата на Португалија. На свечената церемонија тој ја истакна желбата да биде дел и од ЕВРО 2024.
 
„Горд сум на оваа награда, никогаш не помислував дека еден ден ќе дојдам до неа. Им благодарам на сите кои беа важни во мојата кариера. Ова беше долг пат, но сакам да кажам дека мојот пат се уште не е завршен“, вели Роналдо.
 
„Се надевам дека уште неколку години ќе бидам дел од репрезентацијата на Португалија. Се чувствувам мотивиран, моите амбиции се високи. Во тим со млади фудбалери сум. Сакам да бидам дел од ова Светско првенство и од Европското исто така“.
 

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе