Хуман гест на Португалецот

Роналдо опремува болници низ Португалија и помага во борбата против коронавирусот

Кристијано Роналдо и неговиот агент, Жорж Мендеш донираа голема колична на опрема за португалските болници кои третираат пациенти заболени од коронавирус. 

Двајцата опремиле две одделенија во лисабонската болница Санта Марија каде донирале 20 кревети, респиратори, монитори за срце, пумпи за инфузии, шприцови... а ќе опремат и одделение во болницата Санто Антонио во Порто.
 
„Сакаме да им заблагодариме на Роналдо и Мендеш за иницијативата која во овој момент ни е потребна на сите во државата“, изјави Пауло Барбоса, директорот на болницата Санто Антонио.
 
Во Португалија досега има преку 2000 заболени од коронавирус и 30 мртви.

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе