Португалецот го коментира трансфер лудилото

Роналдо: На денешниот пазар сите вредат 100 милиони, но мора да се прилагодиме

Во интервју за португалската „ТВИ“ мрежа, Кристијано Роналдо го анализира денешниот трансфер пазар.

За кратко време цените на фудбалскиот трансфер пазар драстично скокнаа.

„Во денешниот фудбал тешко е да се прават калкулации за цените, фудбалската индустрија е различна“, вели Роналдо.

„Да го тргнеме случајот со Жоао Феликс, секој фудбалер вреди 100 милиони, дури и без да покаже нешто“.

„Има повеќе пари во фудбалот. Централен дефанзивец и голман можат да вредат по 70-80 милиони евра. Не се согласувам со тоа, но во таков свет живееме и мораме да го прифатиме тоа“.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе