Португалецот го коментира трансфер лудилото

Роналдо: На денешниот пазар сите вредат 100 милиони, но мора да се прилагодиме

Во интервју за португалската „ТВИ“ мрежа, Кристијано Роналдо го анализира денешниот трансфер пазар.

За кратко време цените на фудбалскиот трансфер пазар драстично скокнаа.

„Во денешниот фудбал тешко е да се прават калкулации за цените, фудбалската индустрија е различна“, вели Роналдо.

„Да го тргнеме случајот со Жоао Феликс, секој фудбалер вреди 100 милиони, дури и без да покаже нешто“.

„Има повеќе пари во фудбалот. Централен дефанзивец и голман можат да вредат по 70-80 милиони евра. Не се согласувам со тоа, но во таков свет живееме и мораме да го прифатиме тоа“.

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе