ЕВРО 2020

Роналдо како и во Белград, повторно ја фрли капитенската лента (ВИДЕО)

Кристијано Роналдо беше многу разочаран по вчерашниот пораз од Белгија кој значеше елиминација од Европското првенство.

Со оглед на годините, Роналдо можеби го одигра последното Европско првенство. Португалецот беше видно разочаран по елиминацијата од Белгија.

По последниот свиреж на судијата, тој направи потег како во Белград кога не му беше признаен чист гол против Србија. Роналдо на теренот ја фрли каптенската лента. Нешто што обично не им се допаѓа на навивачите. Но, овој пат ја фрли и ја зема.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе