Португалецот вели дека рекордите сами по себе си доаѓаат

Роналдо: Ја не бркам рекорди, тие ме бркаат мене

Кристијано Роналдо верува дека им верува само на четворица, но не ги открива нивните имиња, зборува и за пасијата која ја има кон победувањето.

Роналдо вели дека има опсесија за победување, тој не ги брка рекордите туку тие го бркаат него.
 
„Имам опсесија да победувам и работам на тоа. Рекордите се дел од мене. Не бркам рекорди, рекордите ме бркаат мене. Јас сум зависен од тоа да победувам и мислам дека тоа не е лоша работам. Тоа ме мотивира. Ако нешто не ве мотивира мора да прекинете. На крајот рекордите си доаѓаат природно“, вели Роналдо.
 
Кристијано Роналдо вели дека само на четворица луѓе може комплетно да им верува и тоа му е доволно.
 
„Сто проценти им верувам само на четири луѓе. Нема да ви кажам кои но комплетна доверба имам само во овие луѓе и тоа ми е доволно“.
 

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе