Два пати се онесвестила

Роналдо и забранил на својата мајка да гледа натпревари: Немам татко, не сакам да останам и без тебе

Мајката на Кристијано Роналдо има забрана да гледа важни натпревари на својот син откако два пати се онесвестила на стадион, а во една прилика искршила и неколку заби при падот на земја.

Новинарот Пирс Морган, кој имаше прилика да седне на разговор со Кристијано Роналдо во Торино, открива дека мајката на ЦР7, Долорес има забрана да гледа важни натпревари на својот син.

Нервозата си го правела своето, таа два пати се онесвестила на стадион, а во една прилика искршила и неколку заби кога паднала на земја.

„Има забрана да гледа важни натпревари“ – му рекол Кристијано Роналдо на Пирс Морган. „И кажав, „Слушај, немам татко, не сакам да останам и без мајка ми, па нема да гледаш четвртфиналиња, полуфиналиња и финалиња““.

Радован Павловски (1935, Ниш, Србија) е водечко име на третатта генерација македонски писатели, која во нашата литература се појави во шеесеттите години на минатото столетие и внесе нов творечки дух со препознатлив национален белег.

повеќе

Во јавните високообразовни институции, научноистражувачката дејност е целосно маргинализирана под неопходниот минимум.

 

повеќе

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе