Не се шегува кога е во прашање безбедноста

Роналдо го чуваат двајца близнаци од елитна специјална единица (ФОТО)

Фудбалерите и нивните луксузни домови често се мета на крадци, Кристијано Роналдо не сака ништо да препушти на случајноста па за неговата безбедност и безбедноста на неговото семејство се грижат двајца близнаци од елитна специјална единица.

Фудбалерите, особено они познатите често се мета на крадци, вообичаена практика е нивните домови да бидат ограбувани кога се на должност во друг град. Камери, алармни системи или тренирани кучиња од неколку десетици илјади евра се вообичаена заштита.

Кристијано Роналдо оди и чекор понатаму, ЦР7 ангажирал двајца близнаци од елитна специјална единица.

Се работи за Сержо и Жорж Рамаљеиро (имаат и трет брат) кои биле дел од специјална единца во португалската војска и се бореле во Авганистан за потоа да станат дел од ПСП, елитна специјална единица задолжена за заштита на обвинители, судии и политичари во Португалија.

Двајцата побарале неплатено отсуство од единицата кога Кристијано Роналдо побарал да се погрижат за неговата безбедност и безбедноста на неговото семејство, и паднаа во окото на јавноста во септември кога Кристијано Роналдо се подготвуваше да патува во Швајцарија за меч во Лигата на шампиони.

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе