За повеќе Македонци во Букурешт треба и одобрение од УЕФА

Романија одобри зголемување на капацитетот на стадионот во Букурешт, но уште чека зелено светло од УЕФА

Според романските медиуми, Владата на Романија синоќа одобрирла зголемување на капацитетот на 50 проценти на стадионот во Букурешт, но УЕФА засега останува на одлуката за 33 проценти. 

Романија синоќа донела одлука да се зголеми капацитетот на Националната арена во Букурешт за натпреварите на ЕП, од 33% на 50%, односно да биде дозволен влез на 27.000 гледачи.
 
Тоа е добра вест за македонските навивачи бидејќи ќе можат во поголем број да ги бодрат нашите фудбалери, сепак оваа одлука треба да се одобри и од УЕФА.
 
Од УЕФА засега нема информација за зголемување на капацитетот, тие остануваат на 33% од капацитетот на стадионот, но не се исклучува можноста наскоро да ја прифатат одлуката на романската Влада.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе