Стратегот потврди

Роберто Мартинез веќе не е селектор на Белгија

На прес-конференцијата по мечот со Хрватска, Роберто Мартинез потврди дека веќе нема да ја води белгиската репрезентација, тоа за него беше последен меч како селектор. 

Договорот на Роберто Мартинез истече и тој нема намера да продолжи да биде селектор, одлуката била донесена од претходно.
 
„Ова беше мојот последен натпревар како селектор на националниот тим. Емоционално е, како што може да замислите“, рече Роберто Мартинез.

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе