Новиот капитен на македонската репрезентација

Ристовски: Остваривме еден сон, но фудбал се игра и утре

Стефан Ристовски преземе капитенската лента од Горан Пандев, тој ќе биде новиот предводник на нашата репрезентација, а го има вистинскиот менталитет за тоа, бидејќи секогаш бара повеќе. 

Ристовски не се задоволува само со учество на големите натпреварувања, од една страна е среќен што го исполнивме сонот и играме на ЕП, но од друга страна е тажен што не освоивме бод.  
 
„Некои играчи не можат да сфатат дека фудбалот се игра 90 минути, ако се тешиме само со тоа „херои“... фудбалот се игра уште, не се игра само денеска. Јас планирам да останам, да играм уште во репрезентацијата и да носам радости за македонската јавност. Ние направивме успех и тоа е факт, емоциите владеат и сето тоа стои, но мене лично ми е жал што со овој квалитет што го има македонската репрезентација не успеавме да дојдеме до некој бод, но што е тука е“, вели новиот капитен, Стефан Ристовски.
 
„Сакам да се заблагодарам на Пандев, Тричковски, Велковски, не знам и дали некој друг ќе си оди. Горд сум на оваа репрезентација, горд сум на овој селектор. Испишавме една историја која генерациите пред нас не успеаа, но фудбалот се игра и утре, па да извлечеме една убава поука од сето ова“.
 
„Ова е турнир каде што играат најдобрите репрезентации. За успех си бара концентрација, си бара комуникација во играта, не можеме да играме на искуство, ние не сме толку искусна репрезентација како другите. Ова се големи натпреварувања кои бараат 90 минути да сте перфектни. Ние за жал очигледно немаме сила да ги одиграме тие 90 минути како што треба, но тоа е, одиме напред“.
 
„Секој натпревар е искуство, не само ЕП. Јас тука не дојдов туристички за само да се прошетам, јас дојдов со некои амбиции и некоја си моја тајна да земеме бод, да ја израдуваме јавноста. Но на крајот на денот сме среќни затоа што долго време се мачевме да дојдеме до ова натпреварување. Им благодарам на сите.
 
„Горан Пандев треба да биде пример за сите играчи, ако може тој со 38 години да доаѓа и да патува и да е далеку од фамилијата постојано, тогаш мора да се запрашаме и ние зошто тоа не би го направиле тоа на негови години. Тој тоа го прави не само во репрезентацијата туку и во клубовите. Горан со своето залагање остави еден еден голем, голем впечаток, траг во македонскиот фудбал. Еден е Горан“. 
 

ДУИ е дел од влада која, дел поради пандемијата, а дел поради непостоење на политичка волја за реформирање на системот и искоренување на корупцијата и организираниот криминал создаде назадоволство кај граѓаните.

повеќе

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе