Масовна тепачка во ниските лиги во Португалија

Ретко се гледа ваков хаос на терените: Полицијата пукаше во воздух за да ги смири фудбалерите (ВИДЕО)

Ниските лиги во Португалија донесоа хаос кој ретко се гледа на фудбалските терени, полицијата пукаше во воздух за да ги смири фудбалерите, тренерите, директорите и фановите кои делеа своја правда.

На натпреварот помеѓу Олимпико до Монтижо и Виторија Сетубал Б во ниските лиги на Португалија се случи голем хаос. По крајот на натпреварот настана масовна тепачка во која беа инволвирани фудбалерите, тренерите, директорите и фановите.

Полицијата сметаше дека работите излегле од контрола па пукаше во воздух за да ги смири страстите.

Тренерите имаа различен став за тоа што се случуваше, предводник на Виторија Сетубал рече: „Доколку полицијата не пукаше во воздух ќе завршеше лошо“.

Но неговиот колега од Олимпико до Монтижо не се сложува со ова: „Понекогаш тимовите губат контрола над емоциите. Денеска фудбалерите, тренерите и директорите влегоа во конфликт, имаше агресија, но мислам дека полицијата загуби контрола. Имало и полоши тепачки од оваа, но не сум видел полицијата да испука 10 куршуми во воздух“.

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе