Срамни сцени на стадионот во Софија

Расизам и фашизам од бугарските навивачи на мечот против Англија, судијата два пати го прекинуваше натпреварот! (ВИДЕО)

Срамни сцени на трибините во Софија за време на мечот меѓу Бугарија и Англија, мајмунски извици и фашистички симболи од страна на бугарските навивачи поради кои натпреварот беше прекинуван. 

Квалификацискиот меч меѓу Бугарија и Англија на двапати беше прекинуван откако домашните фанови со мајмунски крици на расна основа ги навредуваат дел од гостинските играчи. Тие не само што ги игнорираа барањата на организаторот да прекинат, туку со фашистички поздрав го потврдуваа нивниот примитивен став.
 
УЕФА сигурно ќе реагира на ваквото однесување на бугарските навивачи кое е оценето како шокантно, Бугарија ќе добие казна, а се очекува таа да биде и ригорозна.

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе