Паднал договор

Ралф Рангник ќе го води Манчестер јунајтед до крајот на сезоната

Ралф Рангник и Манчестер јунајтед постигнале договор тој да биде нивниот привремен тренер до крајот на сезоната. 

63-годишниот Рангник ја напушта неговата работа во Локомотив Москва каде беше шеф за развој на рускиот клуб, и се сели во Манчестер јунајтед.
 
Според „Атлетик“, тој се договорил со Манчестер јунајтед во наредните шест месеци да биде тренер, а потоа уште две години да биде консултант на клубот.
 
Се верува дека Рангник откако ќе ја доврши оваа сезона, на тренерското место во Јунајтед ќе пристигне Маурисио Покетино.

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе