Клубот од Саудиска Арабија ќе мора да понуди повеќе

Рајо Ваљекано ја одбил последната понуда за Столе Димитриевски

Според новинарот Маркос де Висенте, Рајо Ваљекано одбил 5,5 милиони евра за Столе Димитриевски. 

Димитриевски засега останува во Рајо Ваљекано, понудата на клубот од Саудиска Арабија, Ал Наср е одбиена.
 
Откупната клаузула на Димитриевски е 50 милиони евра, секако дека Рајо би го продал за значително помала сума од оваа, но тоа нема да биде 5,5 милиони евра.
 
Не се исклучува можноста Ал Наср да се врати со нова, повисока понуда за Димитриевски.
 
Столе Димитриевски се поврзуваше и со Барселона, но се чини дека нема да биде ништо и од тој трансфер.
 

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе