ФК Работнички

Работнички и Достаниќ се разделија

Работнички потврди дека спогодбено го раскинале договорот со тренерот Ратко Достаниќ. 

Фотo: ФК Работнички

Работнички незадоволен од резултатите во првиот дел од сезоната го раскина договорот со Ратко Достаниќ.

„Дојде до разделба со шефот на стручниот штаб Ратко Достаниќ. Во меѓусебен разговор оценивме дека во моментот најдобро е да има спогодбен раскин на договорот со тренерот Достаниќ. ФК Работнички му се заблагодарува за професионалниот пристап и напорната работа и му посакува се најдобро во натамошната кариера. Во наредните неколку дена ќе се посветиме на изнаоѓање најдобро решение за тренерската позиција во клубот“, вели претседателот на клубот, Драган Поповски.

Работнички есенскиот дел од сезоната го заврши на седмата позиција со 24 бодови, пет победи, четири порази и дури девет нерешени.

Легенда под Главна слика

Фотo: ФК Работнички

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе